martes, 11 de octubre de 2011
LA PERCEPCIÓN: MAGIA Y NEUROCIENCIA
martes, 27 de septiembre de 2011
PAUTES GENERALS PER A LA BONA REDACCIÓ.
1.El més important de tot és que un escrit filosòfic (i en general qualsevol escrit):
- HA DE TENIR COHERÈNCIA, és a dir, SENTIT.
- A més NO HA DE TENIR CONTRADICCIONS (per exemple, no es pot dir que estic d´acord amb l´opinió de fulanito per, quatre línies més avall, dir que estem en desacord. A vegades podem estar d´acord en alguns aspectes i no en altres, però això ha de quedar ben explicat).
2.Heu d´evitar les ambigüitats, és a dir, aquelles afimarcions que poden significar vàries coses a la vegada, i que per tant no queden clares.
3.Quan es presenta o es fa referència a un autor, és obligatori senyalar la cronologia i la nacionalitat per tal de situar-lo en l´espai i el temps.
4.No es redacta cap escrit teòric (explicació, dissertació, comentari de text, etc.) fent ús de la segona persona del singular, perquè és massa col.loquial. Aquest ús seria correcte en una carta a un amic o a un conegut, però no en altres contextos. Així no es podria escriure que “Freud va estudiar la neurosi, una malaltia que et feia creure que estàs malalt”. El correcte seria escriure que “Freud va estudiar la neurosi, una malaltia per la que les persones afectades pensaven estar malaltes sense estar-ho realment”.
5.Les idees diferents es separen mitjançant punts i a part. Les idees que tenen relació entre sí no es poden separar fent ús del punt i a part.
6.Les idees es presenten de manera concatenada. Una idea porta a l´altra perquè mantenen una relació. Les idees inconexes i desordenades perden valor.
7.No es pot parlar d´ ”en” Freud, o “en” Kant,... com si fossin persones del carrer.
8.Els filòsofs no són "personatges". Per fer servir un sinònim podem dir "autor", "pensador",...
9. Els autors no "diuen", ni "parlen", sinó que "afirmen", "defensen", "sostenen", "argumenten", ...
sábado, 24 de septiembre de 2011
Suscribirse a:
Entradas (Atom)